2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Javában folynak a munkálatok a Gyulai Várfürdőben

Ezekben a napokban a műszaki felújítást végzik a Gyulai Várfürdőben, melybe bevonják a strandszolgálati dolgozókat is.

Jelenleg az Aquapalotában található csúszdák tartószerkezetének a festése zajlik. Ilyenkor a medencéket is újrafugázzák, kitakarítják, emellett a medencefalakat lefestették, valamint újraburkolták. A jelenlegi járványügyi helyzeten kívül évente csak kétszer öt napra áll le a Gyulai Várfürdő, hogy ezeket a kötelező munkákat elvégezzék. Kun Miklós ügyvezető kiemelte, az az idő elég kevés a sok munka elvégzésére, hiszen akár 3-4 hetet is igénybe vesznek. Most kihasználják a jelenlegi helyzetet, amikor a vendégforgalom nem zavarja a felújítási munkálatokat.

Tavaly októberben javában zajlottak a munkálatok az 50 méteres uszoda környékén. Itt egy átfogó energetikai rekonstrukció zajlik. Ez egy 228 millió forintos pályázat segítségével jön létre. A felújítás során a főépületre került egy 50 kW teljesítményű napelem rendszer, emellett pedig egy új, hőszigetelt sátor fedi az 50 méteres versenyuszodát.

Kun Miklós elmondta, önerőből is fejlesztették az uszodát. A teljes szigetelési réteget újraépítették, valamint újraburkolták a felületet. Korábban a Magyar Úszószövetség részbeni támogatásával megvalósult a versenyuszoda medencéjének a fóliázása is. Kun Miklós kiemelte, bízik benne, hogy mire újra fogadják a vendégeket, addigra megújult környezettel várhatják a Gyulára látogatók mellett a gyulaiakat is.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …