2024. március 19., kedd
FONTOS

A gyulai Segítő Kezek Idősek Otthonában is beoltották az önként jelentkezőket

Csütörtöktől vasárnapig a megye lényegében valamennyi bentlakásos otthonában beoltották az önként jelentkezőket. Vasárnap délelőtt összesen 43 ellátott és több dolgozó is megkapta a védőoltást a gyulai Segítő Kezek Idősek Otthonában. A műveletet megelőzően mindenki átesett egy kiértékelő vizsgálaton, áttekintették a krónikus betegek listáját, majd személyesen is konzultáltak az érintettekkel. Ezt követően kezdődhetett el a bentlakó idősek, nyugdíjasok oltása.

A koronavírus-járvány a dolgozókat és a bentlakó nyugdíjasokat egyaránt megviselte, az oltási hajlandóság pedig azt mutatja, hogy már kimondottan várták ezt az időszakot. Több, mint 50 ellátott közül csupán heten nem éltek a lehetőséggel. Az intézmény közössége abban bízik, hogy a csoportos oltásokat követően minél hamarabb visszaáll életük a normális kerékvágásba.

Az oltási rendben az egészségügyi dolgozók az elsők, az ő kampányszerű oltásuk lezárult. Az elmúlt napokban, csütörtöktől vasárnapig az idősotthonok és a bentlakásos szociális intézmények dolgozóinak, ellátottjainak oltása zajlott, oda mobil oltócsapatok érkeztek. Harmadik körben, február elején megkezdődik a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása. Őket a háziorvosok fogják értesíteni a napokban a regisztráció során megadott elérhetőségen, jellemzően telefonon. A beadható oltásokat nagyban korlátozza a rendelkezésre álló vakcina mennyisége.

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …