2024. március 19., kedd
FONTOS

Online folytatta pályázati programját az Október 23. Alapítvány

Tovább folytatódott az Október 23. Alapítvány ,,Jövőnket formáló múlt” című rendezvénysorozata.

Az előadáson résztvevő diákokat az Erkel Ferenc Gimnázium tanára, Fodor György köszöntötte. A programok során eddig maguk mögött tudhatnak egy kenutúrát, valamint 56-os veteránokkal is találkozhattak a diákok. A lehetőségeknek megfelelően a ,,Közösség és közösségépítés Gyulán” című előadásra otthonról csatlakoztak be az érintettek. Pénteken összesen három előadó is készült témával, Bagyinszki Zoltán, az alapítvány elnöke, Szabó Enikő a Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetője, valamint Fodor György, aki az erkeles diákok civil élethez való kapcsolódásáról beszélt.

Az online eseményen többek között az Almásy-kastély nemrég elkészült mellékszárnyát is megismerhették a résztvevők. Bagyinszki Zoltán előadása során a Stefánia-szárny külső és belső részét is bemutatta, hiszen lehetősége volt belső fotózásra is, ezen kívül a Gyulai Vár is szóba került.

Szabó Enikő olyan információkkal látta el a fiatalokat, hogy mire számíthatnak majd, ha ellátogatnak a Gyulai Ifjúsági Központba, illetve programjaira. Emellett bemutatta, milyen a városi diákönkormányzat, hogyan tudnak ott tevékenykedni.

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …