2024. március 28., csütörtök
FONTOS

9 millió forintból újulhat meg a Vigadó hang- és fénytechnikai eszközparkja

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum pályázatán kapott 100 százalékos intenzitású támogatást az Erkel Ferenc Művelődési Központ. Az ősszel beadott és az év végén elnyert 9 millió forintos forrásból a jelenlegi igényeknek megfelelő, modern eszközöket szerezhet be az intézmény. A projekt idén valósul meg, az eszközbeszerzés a közeljövőben zajlik.

A Vigadó legutóbbi, 2014-es felújítása óta folyamatos intenzív használatban van. Ahogy az alábbi képsorokon is látható, helyszínéül szolgál jótékonysági rendezvényeknek, bálaknak családi eseményeknek, iskolai programoknak, konferenciáknak, táncházaknak, koncerteknek, de otthont ad azoknak a mozgásművészeti csoportoknak is, amelyek helyszűke miatt a művelődési központ tereiben már nem férnek el – emelte ki Katona Katalin. Hozzátette, a 2014-es felújítás az épületet érintette, nem járt fény- és hangtechnikai eszközberuházással, így a különböző események alkalmával ezeket bérelnie kellett az intézménynek. Az elnyert pályázatnak köszönhetően ebben az évben 9 millió forint értékben digitális keverőpultot, fénypultot, hangfalakat, mikrofonokat és ezek állványait, valamint led lámpákat szereznek be, és helyeznek üzembe.

Az eszközpark modernizálásának köszönhetően az épületben zajló rendezvények a korábbinál  színvonalasabban és gazdaságosabban valósulhatnak majd meg a jövőben.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …