2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 02. 05

Témák:

– „Világnak szóló tudomány” címmel rendeztek péntek délelőtt online tudományos konferenciát a Gyulai Felsőoktatás Napja alkalmából. A rendezvényen arra is emlékeztek, hogy 2017. január 31-én vette át a gyulai kart a Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Egyetem.

– Egyre több helyre jut el a koronavírus elleni vakcina, pénteken a békési Pálmai Tamás is beoltott tíz, önként jelentkező idős embert. A hétvégén tovább zajlik a munka, a folytatás elsősorban a hazánkba érkező oltóanyag mennyiségén, és az emberek védekezés iránti elkötelezettségén múlik.

– A magyar munkahelyeket csak akkor tudjuk megőrizni, hogyha a hazai gyártók termékeivel erősítjük a gazdaságot. Ez a célja annak a kampánynak, melyhez közel egy éve a Gyulahús Kft is csatlakozott. A cég emellett különböző televíziós megjelenésekkel is erősíti a magyar termékek népszerűségét.

– Készültségi szint alatt vonul le az árhullám a Körösökön. Nyolc belvízi szakaszon továbbra is zajlik a védekezés.

– Február 8-ától változnak a könyvtári szolgáltatások Gyulán. A központi intézményben bővül a könyvátvétel lehetséges időtartama, a Gyulavári, illetve a Törökzugi fiókkönyvtárakban pedig újra lehetőség nyílik a kölcsönzésre.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …