2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Február 8-ától a Gyulavári, illetve a Törökzugi fiókkönyvtárakból is lehet kölcsönözni

Fülöp Péter helyettes államtitkár levelében megfogalmazta azokat az intézkedéseket, melyeket betartva biztonságosan üzemelhetnek az országban a könyvtárak. A Mogyoróssy János Városi Könyvtár decemberben kidolgozott, az önkormányzat által elfogadott tervezete ennek megfelel. Jelenleg a járványügyi előírásokat betartva csupán a központi intézmény üzemel. Itt az előkészített könyvcsomagokat az előre megbeszélt időpontokban vehetik át azok, akik igénylést adtak le. A dokumentumok visszajuttatása is zavartalan, hiszen a könyvbedobó láda bármikor használható. A rajta található nyílás méretének köszönhetően pedig akár egy vastagabb szótár is könnyedén behelyezhető.

Fülöp Péter levelének köszönhetően azonban február 8-ától különböző korlátozásokkal ugyan, de megnyithat a Gyulavári, illetve a Törökzugi fiókkönyvtár is. Törökzugban hétfőn, szerdán és pénteken, az igénylés leadását követően az ajtóban vehetik át a dokumentumokat az olvasók. Gyulaváriban pedig kedden és csütörtökön ugyanilyen módon eljárva, az épület ablakán keresztül juthatnak hozzá a könyvekhez. A központi intézményben pedig bővül a könyvátvételi időtartam, így hétfőn 11-től 18-ig, a többi hétköznapon pedig 16 óráig vehető igénybe a szolgáltatás.

Beiratkozásra azonban továbbra sincs lehetőség egyik intézményben sem. Emellett az intézmény dolgozói arra kérik az olvasókat, hogy egymás egészségének megőrzése érdekében csak tünetmentesen vegyék igénybe a szolgáltatásokat.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …