2021. július 30., péntek
FONTOS

A fafaragás alapjairól forgatnak a gyulai művelődési központban

Ezekben a napokban folytatódott a fafaragás alapjait bemutató rövidfilmek forgatása az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

A Nemzeti Művelődési Intézet A Szakkör elnevezéssel indított online felületet, ahol a különböző mesterségeket, hagyományos szakköri tevékenységeket mutatják be. A kezdeményezéshez a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ is csatlakozott, ahol Széll János fafaragó népi iparművész enged betekintést a mesterség alapjaiba. A rövidfilmes foglalkozásokon a fiatalokat, családokat ösztönzi a különböző fa játékok elkészítésére.

Korábban már készült síp és fütyülő, ezeken a felvételeken pedig egy pörgettyű barkácsolását láthatjuk. A tervek szerint a foglalkozások végére a gyerekek csörgővel, különböző ritmusjátékokkal, búgattyúval, valamint egy úgynevezett pinokkió játékkal is gazdagodhatnak. Széll János elárulta, a cél a fa és a barkácsolás megismertetése és megszerettetése a fiatalabb generációkkal és családjukkal a közös tevékenykedésen keresztül. Éppen ezért olyan egyszerűbb játékok elkészítését láthatják majd az online felületen, melyek elkészítéséhez a legtöbb háztartásban minden szükséges eszköz megtalálható.

A forgatások a következő hetekben is folytatódnak, az utómunkálatok pedig február végéig fejeződnek majd be. Ezt követően az aszakkor.hu weboldalon is elérhetővé válnak a további mesterségek, szakköri tevékenységek bemutatói mellett.

 

Nézze meg ezt is:

Mini sakk akadémia foglalkozássorozat várja a gyerekeket a könyvtárban

Mini sakk akadémia foglalkozássorozat várja az érdeklődőket a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. A június 28-ai, …