2022. augusztus 17., szerda
FONTOS

Előreláthatólag idén sem marad el a Hetedhét Játékváros

Minden bizonnyal idén sem marad el a város egyik legnépszerűbb nyári tábora, a Hetedhét Játékváros – mondta el a Gyula Televíziónak Szabó Enikő, az esemény szervezője.

A rendezvényen idén is támogatják anyagilag a hátrányos helyzetű gyermekek részvételét, és a jelenlegi időszakra való tekintettel a támogatható személyek létszámát is meg szeretnék emelni. A tervek szerint az idei játékváros július 12-től 23-ig fog tartani. A programmal kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy a költségek is változnak, 2021-ben a 10 nap összesen 49 ezer forintba kerül.

Az idei évben kissé megváltozik a jelentkezés – tette hozzá Szabó Enikő. 2021-ben nem lesz személyes tájékoztató, viszont február 18. után az ifjúsági központ facebook és weboldalán is minden szükséges információ elérhető lesz. Ezt követően február 25-én online szülői tájékoztatót fognak tartani, mely később is visszanézhető lesz. A programra március 5-től lehet jelentkezni.

Az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatban egy újabb lehetőség merült fel annak teljesítésére, méghozzá erre online is van mód. Az idei érettségi teljesítéséhez mindenképp szükség lesz 50 ledolgozott órára, így azoknak, akiknek nincs meg, muszáj teljesíteniük. A megoldás még a következő napokban fog körvonalazódni, de tervek már vannak arra vonatkozóan, hogy milyen feladatokkal teljesíthetik ezt a diákok.

Szabó Enikő folytatta, vannak olyan intézmények, akik húsvétra szeretnének kézzel készített dekorációkat, akár ez is egyfajta megoldás lehet a témában.

Nézze meg ezt is:

A Szarvaskirállyal zár a Gyulai Várszínház nyári évada

  Minőségi szórakozást ígért, ugyanakkor komolyabb kérdésekkel is foglalkozik Carlo Gozzi – A Szarvaskirály című …