2024. április 24., szerda
FONTOS

Izgalmas és szórakoztató tartalmakat kínál a Szerelmesek hete programsorozat

Idén negyedik alkalommal szervezik meg a Szerelmesek hete elnevezésű programsorozatot a gyulai kiállítóhelyeken.

A koronavírus-járvány okozta kényszerű zárvatartásnak köszönhetően azonban a Valentin naphoz kapcsolódó programsorozat az online térbe költözött. Február 8. és 14. között az Almásy-kastély, a Gyulai Vár és az Erkel Ferenc Emlékház Facebookos felületein, illetve a kastély esetében az instagramon is közzétesznek a szerelemmel kapcsolatos érdekes történeteket. Fábián Tamás kommunikációs vezető elárulta, az internetes felületeken a korábbi években hallhatott előadások témájához kapcsolódó, azokat kiegészítő animációkat, képeket, illetve szövegeket tesznek közzé.

Az Almásy-kastély közösségi felületein a 19. századból idézi fel a korszak ismert szerelmespárjainak kapcsolatát, melyek valamilyen módon megbotránkoztatták a kortársaikat. Emellett olyan rövidfilmet is közzétesznek, mely a legyezőnyelv rejtelmeibe enged bepillantást. Az Erkel Ferenc Emlékház a zenei témájú posztokkal jelentkezik majd. A hanganyagot pedig a zeneszerzők különleges szerelmi életével egészítik ki. A Gyulai Vár felületén 16-17. századi botrányos szerelmi történeteket olvashatnak az érdeklődők, amelyek ma bulvárlapokban szerepelnének. Ennek megfelelően létrehozták a Tüske című kitalált újságot.

A közösségi felületeken megjelenített képek, animációk, illetve szövegemlékek által kiderülhet az olvasók számára, hogy több száz évvel ezelőtt is szinte ugyanúgy vélekedtek az emberek a szerelemről, mint manapság.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …