2024. április 24., szerda
FONTOS

Görgényi Ernő: Június 30-ig nem kell közterületi használati díjat fizetni

Négy fő szempont alapján tervezték meg a gyulai önkormányzat 2021-es költségvetését.

Erről a napokban sajtótájékoztatót is tartott Görgényi Ernő polgármester, valamint Csige Gábor jegyző.

A büdzsé megalkotásáról részletesebb tájékoztatás is hallható lesz a Híradó után következő 3Téma című műsorunkban.

A gyulai polgármester többek között azt emelte ki, lényeges volt, hogy a városüzemeltetési költségek egyáltalán ne csökkenjenek, hogy továbbra is biztosított legyen a közterületeken a megszokott színvonal. Az önkormányzat a 2019-es tervek szerint közel 100 millió forintot kívánt fordítani útfelújításra, valamint az Implom József Általános Iskola tetőszerkezetének javítására. Az érintett saját, önerős beruházásokat ez évben is el kell halasztani, de várhatóan az új uniós pályázatok több érintett projektre is lehetőséget nyújtanak. Görgényi Ernő polgármester a helyi gazdaságvédelmi tervvel kapcsolatban elmondta, még a héten életbe léphet egy olyan helyi határozat, mely az éttermeknek, szolgáltatóknak, vállalkozásoknak nyújthat újabb segítséget.

Az Airbus gyár építésével kapcsolatban létrehozott koordinációs bizottság rendszeresen ülésezik, a legutóbbi eseményre az elmúlt pénteken került sor. Görgényi Ernő arról számolt be, a tervek szerint halad a munka, fennakadásról nincs szó és szakképzés kiépítése is megfelelően halad. Mindennél fontosabb, hogy a termelés is elindulhasson a tervezett időben, a bizottság ezt is reálisnak látja, hogy az 2022 tavaszán elkezdődhet.

 

A műsorban elhangzott, az Airbus beruházás új fejlődési pályára állítja a várost, egy jelentős multinacionális vállalat elhelyezkedését újabb beruházások követhetik. A fejlesztési tervek emiatt is fókuszálnak a déli ipari parkra.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …