2021. február 25., csütörtök
FONTOS

Elindult az új EU-s pályázati ciklus, 5 milliárd forintra pályázhat Gyula

A Terület- és Településfejlesztési Operatív program egyfajta folytatása a VMOP, vagyis a Versenyképes Magyarországért Operatív Program.

A 2027-ig szóló ciklus megyei tervezése a napokban is zajlik, az egyes települések által benyújtott koncepciókat pedig a napokban értékelik. Ezt követően kezdődik el a járási szintű integrált településfejlesztési stratégia kidolgozása, mely Gyula esetében azt jelenti, hogy a fürdőváros mellett Elek, Lőkösháza és Kétegyháza településekkel együtt kell stratégiát kidolgozni.

A TOP-os pályázatok közül Gyulán összesen 23 nyertes projekt valósult meg, összesen 4,2 milliárd forint értékben. A következő ciklusban, a VMOP keretében közel ugyanekkora összeg volna elegendő a tervek megvalósítására, de várhatóan egy milliárd forinttal nagyobb lesz az az összeg, amelyet fejlesztésekre fordítható Gyulán.

 

A VMOP a TOP-hoz hasonló tematikát kínál, de új elemeket is tartalmaz a 2021-2027-es időszakra. Amellett, hogy főként a helyi önkormányzatok fejlesztésére, városfejlesztési programokra irányul, turisztikai témában is lehet pályázni.

 

Nézze meg ezt is:

Gyorsul a járvány terjedése: 88 új fertőzött Békésben

A szerdai 13 065-ről csütörtökön 13 153-ra emelkedett a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március …