2024. április 24., szerda
FONTOS

Minden kihívás mellett házasságban élni öröm

“Ezerszer is igen!” – ezzel a mottóval rendezték meg idén a Házasság hetét Gyulán.

Az Angliából indult kezdeményezést Magyarországon február 7. és 14. között immár 14. alkalommal hívták életre. A Szeged-Csanádi Egyházmegyében évről évre szerepel olyan program, mely közös élményekkel gazdagítja a párokat, ezzel is megerősítve, felfrissítve a kapcsolatokat. Február 13-án, szombaton Szerelmes Kalandtúra – “…hogy jól érezzük egymást” címmel – kapcsolatápoló belvárosi sétán vehettek részt a játékos kedvű párok Gyulán.

Szombat délután egy több állomásos sétát szervezett a kalandos kedvű pároknak a Nádi Boldogasszony Plébánia és az Egyházmegyei CsaládKözPont. A résztvevők Gyula belvárosában a kapcsolatukra vonatkozó feladványokkal és játékos feladatokkal találkozhattak az egy, másfél órás program során. Olyan gyulai helyszíneket választottak, melyek történelmileg is fontos állomások.

A párok a Nádi Boldogasszony templom és a gyulai vár között a megismerkedésükről beszélgethettek. Ezt követően az Élővíz-csatorna vashídjáig vezetett az útjuk, ahol a reményeikről beszélgethettek. A következő állomás az Apor-szobor volt, ahol a párok egymás felé fordulva egy-egy áldást mondtak egymásnak, hálát adtak egymásért az Istennek. Ezt követően a Göndöcs-kertben található játszótér volt az útjuk, ahol a játékosságot, az örömöt ismerhették fel a párok a kapcsolatukban. Onnan az Epreskert utcai ferences romkert volt a következő állomás, itt az életszeretet fontossága volt a téma. A Nádi Boldogasszony Plébánia felé vezető úton pedig a holtomiglan, holtodiglan volt, hogy mik azok az apró örömök, melyeket végig meg kell tartani, életük végéig vinni kell.

Elhangzott, a program lényege, hogy a szeretet jelei életünk végéig ne maradjanak el. A Házasság hete üzenete az, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy minden kihívás mellett házasságban élni öröm.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …