2024. április 20., szombat
FONTOS

18 millió forint értékben szereztek be új, rögzíthető székeket a Gyulai Várszínházban

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 50 millió forintos támogatásának köszönhetően újulhatott meg tavaly a Gyulai Várszínház színpada és a hozzá tartozó nézőtér. A 15 éves szerkezet cseréjére nagy szükség volt, az állami támogatás azonban nem foglalta magába a várszínpadhoz tartozó székek korszerűsítését. Elek Tibor igazgató elárulta, a teátrum az előző év végén sikerrel pályázott, így 18 millió forint értékben közel 300 új rögzíthető széket szereztek be, melyek a napokban érkeztek meg.

Hozzátette, folyamatosan zajlik az idei nyári évad tervezése, szervezése. A nyitás időpontja, az anyagi források, valamint a többi színház előadásainak lebonyolítása azonban korábban még nem tapasztalt bizonytalanságot eredményez. Ennek ellenére próbálnak minden lehetőségre felkészülni.

A Shakespeare Fesztivál, az Erdélyi Hét, illetve a Szabó Magda Napok biztosan meg lesznek tartva. A három nagyobb tematikus rendezvény mellett készülnek az idén tizedik évfordulóját ünneplő Irodalmi Humorfesztiválra is. Elek Tibor kiemelte, több nagyszabású produkciót is terveznek.

A remények szerint 4-5 saját bemutatóval is készülnek, többek között az Erdélyi Héten is lesz egy koprodukciós előadás, akkor Goldoni Két úr szolgáját láthatják majd az érdeklődők.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …