2024. április 24., szerda
FONTOS

Dartsversennyel folytatódott a parasportnap Gyulán

Szelezsánné Poptyilikán Anikó, az Esély Pedagógiai Központ gyulai tagintézmény-vezetőhelyettese az internet segítségével online köszöntötte a csütörtök délutáni dartsverseny résztvevőit, és tartott rövid szabálymagyarázatot. A több helyszínes programot a Magyar Parasport Napja alkalmából rendezték meg, az online megnyitót követően minden helyszínen megkezdődött a verseny. Ezek a felvételek már a katolikus általános iskolában készültek. Gulyás Bence három éves darts múlttal a háta mögött vágott neki a versenynek.

Voltak azért olyanok is, akik még nem dartsoztak, mégis jól szerepeltek.
A verseny jó alkalmat teremtett arra, hogy a gyerekek ezt a sportágat is kipróbálják, illetve hogy többet megtudjanak a parasportokról.

Az eseményt a járvány miatt rendezték meg úgy, hogy a különböző helyszíneken lévő gyerekek csak online kapcsolatban voltak egymással. Az eredeti célt, vagyis az ép és a fogyatékkal élő fiatalok találkozását így persze nehéz volt megvalósítani, de minden résztvevő tanult valamit.

2017 óta ünnepeljük a Magyar Parasport Napját, azóta vannak érzékenyítő programok, melyek révén az ép gyerekek jobban belelátnak sérült társaik életébe. Gyulán is ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak 2021-ben.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …