2024. március 29., péntek
FONTOS

Lassú apadás mellett folytatódott az árhullám levonulása

Fotóinkon a Körösladányi duzzasztó és a Sebes-Körösön levonuló árhullám látható. Továbbá traktor hajtású szivattyút láthatnak, mely a Vámoszugi-holtágból emeli a belvizet a Sebes-Körösbe, illetve saját csatornafenntartó gépeinket is megmutatjuk.

A jelenlegi apadási ütemet figyelembe véve, a Sebes-Körösön, a Berettyón és a Hármas-Körös felső szakaszán vasárnap szűnhet meg az I. fokú készültség. A Hármas-Körös alsó szakaszán – a Tisza visszaduzzasztó hatása miatt – nagyon lassú apadás várható, az I. fokú készültségi szint továbbra is fennmarad.

Igazgatóságunk mind a 10 belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben, 7 szakaszon I. fokú és szintén 3 szakaszon II. fokú a készültségi fokozat. Az elmúlt napon 123 fő vett részt a belvízvédekezésben. Jelenleg összesen 35 szivattyútelep üzemel igazgatóságunk területén.

A belvízzel elöntött terület nagysága tovább csökkent, 8 990 hektár van víz alatt.

A belvízzel elöntött területeken – ahol szükséges – olyan hordozható szivattyúállásokat is üzemeltetünk, melyekkel lefolyástalan, mélyfekvésű területekről tudjuk a főcsatornába juttatni a belvizeket. Ennek egyik módja a traktor hajtású szivattyú, mellyel a Vámoszugi-holtágból emeljük a belvizet a Sebes-Körösbe.

Saját csatornafenntartó gépekkel tisztítjuk meg a D11 öntözőcsatorna szivárgó csatornáját mely, Kamut község belvizeit vezeti le. A gépek alkalmasak a cserjékkel benőtt csatornaszakaszok tisztítására, a cserjék kivágására, aprítására.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …