2024. április 24., szerda
FONTOS

Robbanásra számítanak a gyulai turizmus szereplői, áremelkedés is várható

A kényszerű zárvatartás idején minden szállásadónál megvalósultak azok a fejlesztések, melyek a biztonságos szálláshoz szükségesek.

A gyulai turizmus főbb szereplői startra készen várják az újranyitást, többek között ez is elhangzott a közelmúltban rendezett szakmai beszélgetés során. Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Kft ügyvezetője 3Téma című műsorunkban beszélt a tárgyalás részleteiről. Kiemelte, a város kommunikációjában elsődleges lesz a biztonságos szálláshelyek hangsúlyozása. Ahogy 2020-ban, úgy idén is a belföldi vendégekre építenek, a nyitás után pedig egyfajta “robbanásra” számítanak, az újranyitással pedig várhatóan azonnal megkezdődhet a turizmus felépülése. A jelenlegi helyzetben meglehet, hogy többen is csökkenő árakat jósolnak, de Gyulán ez nem így lesz, a turisták áremelkedésre számíthatnak.

Egy 2020-ban, a Gyulára érkező vendégek körében elkészült kérdőívnek köszönhetően világossá vált, hogy a tavalyi vendégek nagy része idén szintén belföldi úticélt választ, legalább egyszer. A fürdővárost javarészt a gyógyulni vágyó turisták választják, de erős a kultúra iránt érdeklődők köre is. Az utóbbi időben egy harmadik cél is jelentőssé vált a turisták körében, ők leginkább a szabadtéri programok miatt, kirándulni érkeztek a városba.

 

Gyulán arra számítanak, hogy a tavalyi szintet idén is elérik. Az biztos, hogy a turizmus szereplői azonnal készen állnak a nyitásra, amint lehetőség lesz rá.

Nézze meg ezt is:

Népszerű volt a baromfi a kisállatbörzén

Az idén második alkalommal rendezték meg a kisállatbörzét a fürdővárosban. A szombat délelőtti, a gyulai …