2024. április 19., péntek
FONTOS

Elkezdte kézbesíteni a gépjárműadóval kapcsolatos határozatokat a NAV

2021-ben már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal látja el a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat. A Vámhivatal el is kezdte kézbesíteni a határozatokat, az első részletet pedig április 15-éig kell befizetni. Az, hogy idén már a NAV hatáskörébe tartozik a gépjárműadó az üzembentartókat nem érinti, plusz teendőjük nincs az üggyel kapcsolatban.

Országosan közel 3 millió gépjármű-üzembentartó érintett, ennyien kapnak a postástól személyesen átvehető, hivatalos iratot. Fontos, hogy aki online rendezi ügyét, annak az átutalási bizonylat közlemény rovatába az adószámot vagy az adóazonosító jelet tüntesse fel, majd a jármű rendszámát is. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késéssel tudja a befizetett összeget a megfelelő helyre csatolni.

A hamarosan esedékes gépjárműadó mellett a NAV közleménye az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásra is felhívja a figyelmet, melynek köszönhetően akár otthonról, pár lépésben számos bejelentés és bevallás elintézhető. A szolgáltatás ügyfélkapus, telefonos vagy e-személyi azonosítóval használható.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …