2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A profik közé lépett a fiatal tehetség

Lestyán Lionel

Szeretne minél hamarabb bekerülni a kezdőcsapatba, ott egy idő után meghatározó emberré válna, és nagyon boldog lenne, ha később a címeres mezt is magára ölthetné.

Ezek Lestyán Lionel jövőbeli tervei. A Grosics Akadémia neveltje nemrég a felnőtt együttes, vagyis a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es gárdájának tagjává vált. Pályafutását már gyerekként is meglepően tudatosan építette, mindig voltak céljai, így nem meglepő, hogy az új helyzetben is tudja, mit szeretne elérni.

– Nagyon boldog voltam, hogy saját nevelésű játékosként profi szerződést kaptam a klubtól. Ettől persze nem leszek jobb játékos, így folytatom a munkát, ahogy eddig tettem – fogalmazott a 18 éves játékos.

Lestyán Lionel az akadémia gyulai divíziójánál nevelkedett, már ekkor nem egy alkalommal részt vett a felnőtt keret munkájában. A felnőttek között az NB II-ben a Dorog ellen debütált, végig fent volt a pályán, és újoncként sem ment rosszul neki a játék. A következő bajnokin, a Nyíregyháza ellen egy félidőt kapott, majd csereként számítottak rá. Utána elkapta a koronavírust, az idei felkészülési találkozókon viszont az Arad, a Paks és a Pécs ellen is kapott egy-egy félidőt, ahogy a játékosok többsége. Ezen írás leadásakor itt tartunk, de jó esély van arra, hogy Lionel a téli bajnokikon is szerepet kap. A játékos bízik benne, sokan követik példáját a szegedi utánpótlásból.

– Mindig dolgozzanak keményen! Használják ki adottságaikat, koncentráljanak arra, amiben jók, és fejlesszék magukat az edzéseken kívül is abban, amiben úgy érzik, előrébb kell lépniük – fogalmazta meg tanácsait a fiatalabbak számára.

Példaértékű munkával és tudatossággal dolgozott éveken át, most pedig a Szeged-Csanád Grosics Akadémia felnőtt együttesével kötött profi szerződést a 2002-es születésű Lestyán Lionel.

Halász László: modellértékű pályaív

– Öt éve Bajáról érkezett hozzánk Gyulára egy nagyon vékony, alacsony fiú, aki mindezek ellenére már akkor érettebb volt, mint a társai, mert nagyon tudatosan, jól megtervezve építette a karrierét – mondta Lestyán Lionelről Halász László, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szakmai vezetője. A szakember felidézte, a fiatal játékos gyakorlatilag egyetlen edzésről sem hiányzott, modellértékű volt, ahogy készült pályafutására, ugyanakkor megosztott olvasóinkkal egy másik történetet is, mely az akadémia céljainak megfelelően túlmutat a labdarúgáson. Bajaiként Gyulán Lionel kollégista volt, így megtapasztalhatta, milyen beilleszkedni egy új közegbe, találkozott minden olyan nehézséggel, mellyel egy ilyen helyzetben az ember találkozhat. Ez viszont később arra sarkallta őt, hogy segítsen a frissen érkezőknek, és a Karsai Károly által létrehozott mentorprogram részeként nagy szerepet vállalt abban, hogy más gyerekeknek minél zökkenőmentesebb legyen a beilleszkedése.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …