2021. október 26., kedd
FONTOS

Februárban rendezték meg az Implom helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjét

Az elmúlt napokban zajlott le az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntője, mely megmérettetés idén részben online formában valósult meg. Ebben a tanévben 100+1 versenyző jutott be a döntőbe, ahol összesen négy kategóriában versenyeztek a diákok. Az ünnepélyes megnyitót és a köszöntőket online térben tartották meg. A meghallgathatták többek között Maruzsa Zoltán államtitkár és gondolatait is.

A verseny gyulai megnyitóján a zsűri is bemutatkozott, ahol a bírálók elnöke, Nagy János professzor tekintett vissza a verseny több éves hagyományaira.

A gyulai városháza dísztermében Görgényi Ernő polgármester is köszöntötte a versenyzőket, ő az internetes kommunikáció jellemzőire mutatott rá.

A verseny tollbamondási részét minden résztvevő számára saját intézményében bonyolították le, határon belül és azon kívül is. A megmérettetés teszt részét a tanulók egy erre a célra megalkotott internetes felületen oldották meg. Kovács Anna Sára, a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium tanulója már nem először vesz részt a helyesíró versenyen.

A korábbi, iskolai fordulókra szokás szerint novemberben került sor, és a második, megyei fordulók online zajlottak. Az iskolai győztesek regisztráltak a következő fordulóba, ahol a Vörös Ferenc zsűritag által összeállított feladatlapot írták meg a versenyzők, illetve egy honlapról letölthető tollbamondás hanganyagát, amit saját iskolájukban írtak meg. Az elkészült munkát postázták az Erkel Ferenc Gimnáziumnak, ahol a zsűri irányításával a gyulai gimnázium magyartanárai javították a dolgozatokat. Megyénként a legjobbak jutottak be a Káprát-medencei döntőbe.

Az esemény anyanyelvünk fontosságára hívja fel a figyelmet, valamint a Kárpát-medencei magyarságot köti össze évről-évre. Az Erkel Ferenc Gimnázium bejáratánál azon versenyzők nevei olvasható, akik részt vehettek 2021-ben az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjében.

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …