2024. április 16., kedd
FONTOS

Komoly forrásokhoz juthatnak a járási települések

Nagy lehetőségeket tartogat a hazai települések számára az idei évvel megkezdődött új, Európai Uniós pénzügyi ciklus, hiszen új pályázatok nyílnak meg.

A felkészülés már megkezdődött, a napokban a gyulai városházán is zajlott egy egyeztetés, melyen a járási településfejlesztési stratégiáról folyt a szó. A fejlesztési célokat megfogalmazó stratégia az alapja lehet a források elnyerésének.

A pályázati rendszerben lesz változás a korábbiakhoz képest – mondta Kónya István alpolgármester, megyei önkormányzati képviselő.

Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, a prioritások az előző évekhez lépest igazából változatlanok. Nagy szerepet kap a gazdaság, a turizmus fejlesztése, korszerűsítések révén próbálják csökkenteni a városüzemeltetési költségeket, és továbbra is nagy hangsúlyt kap az egészségügyi, szociális, oktatási-nevelési intézményrendszer fejlesztése.
Mégis van egy terület, ahol szükség volna változásra, ez pedig az útfelújítások, útépítések témaköre. Erre az elmúlt hét éves ciklusban kevés lehetőség volt.
 

Nézze meg ezt is:

Sokkolja a nézőket az Alzheimerről szóló film

  Péntek délután a művelődési házban vetítették Kollár István, Alzheimer című díjnyertes dokumentumfilmjét. A megdöbbentő …