2024. április 19., péntek
FONTOS

10 millió forintból újult meg az Esze Tamás utcai civil ház

10 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetsége.

Ebből a forrásból Gyula egyik közismert és sok civil közösség által látogatott ingatlanának a felújítását oldották meg, vagyis korszerűsítették az Esze Tamás utcai civil házat. A projekt célja többek között a helyi viszonyok javítása mellett az itt élők elégedettségének növelése volt, az elvándorlásra ösztönző tényezők csökkentése, valamint a közösségi és a kulturális élet további erősítése céljából. A projekt még 2020-ban indult, a befejezés időpontja pedig február 28-a volt.

A projekt segítségével teljeskörűen megújult az épület, illetve annak udvara is. Bővült a mosdó kapacitás, az utcai falszerkezetet vízszigetelték, szalagfüggönyök kerültek az ablakokra. Emellett beépített konyhabútorral bővült az épület, konyhai gépekkel együtt, a nagyterem pedig projektorral és motoros vetítővászonnal lett felszerelve.

Az udvar immár különböző szabadtéri rendezvények lebonyolítására alkalmas. A Gyulán megtalálható három nyugdíjas szervezet szokott ott szalonnát sütni, valamint bográcsozni. Az utcafronton az ablakokat átfestették, valamint a nyílászárókat szigetelték, ezáltal sokkal energiatakarékosabban működhet az Esze Tamás utcai civil ház.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …