2024. április 20., szombat
FONTOS

Áprilisban már számíthatunk a korlátozások enyhítésére, a napokban azonban szigorítás várható

 

 

A március még nem sok jóval kecsegtet, hiszen könnyen lehet, hogy a jelenlegi korlátozások mellett újabb szigorítások lépnek életbe.

E tekintetben fontos kiemelni az általános iskolák esetleges bezárását is, ez állandó kérdés a parlamentben is – mondta el Kovács József országgyűlési képviselő 3Téma című műsorunkban. Ha lesz szigorítás, akkor várhatóan itt is újra az online lehetőségeket kell alkalmazni.  Mindemellett reménykeltő hírekről is be lehet számolni, a korlátozások enyhítésére ugyanis már áprilisban számítani lehet. Ehhez az kell, hogy a vakcinák beszerzése a tervezett ütemben történjen, amennyiben ez így marad, akkor reális, hogy húsvétra minden jelenleg regisztrált személy be lesz oltva Békés megyében is.

Március végére már Békés megyébe is megérkezhet az orosz Szputnyik vakcina. A műsorban elhangzott, a hónap vége felé az összes vakcina tekintetében felgyorsulhat a szállítás, így nem kizárt, hogy új oltópontok létrehozásáról is döntenek majd.

Kovács József országgyűlési képviselő ezzel kapcsolatban hozzátette, a kormány és az Operatív Törzs döntésének értelmében egyenlőre az a szabályozás él, hogy a legbiztonságosabb az, ha kizárólag háziorvosoknál és orvosi körülmények között kijelölt oltópontokon zajlik az oltás.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …