2022. augusztus 17., szerda
FONTOS
Kiss Ilona

Büszkék vagyunk Caritas Hungarica-díjas önkénteseinkre

A Szeged-Csanádi Egyházmegye három kiváló önkéntesének munkáját ismerte el a Katolikus Karitász vezetősége. Mindhárman hosszú évek óta nagy lelkesedéssel és szeretettel végzik feladataikat. Mivel a díjátadás központi ünnepsége a járványhelyet miatt elmaradt, Kiss Ilona, Laurinyecz Györgyné és Nagy Károlyné a szervezet egyházmegyei irodavezetőjétől, Ancsa Molnár Hajnalkától vette át az elismerést a helyi plébánián.

Kiss Ilona

2006 óta a szegedi Szent Gellért Plébánia karitászcsoportjának a tagja. Könnyen megtalálja a hangot az idős, magányos, beteg emberekkel éppúgy, mint a gyermekes családokkal. A tárgyi adományok közvetítésén túl a lelki gondozásra is kész.

Nagy Károlyné

26 éve végzi segítő tevékenységét a mezőhegyesi plébánia karitász-
csoportjában. Csoportvezetőként elkötelezettséggel és szeretettel fogja össze maroknyi csapatát. Felkutatja a nehéz sorsú embereket, és mindent elkövet, hogy segíteni tudjon a bajbajutottakon. Sugárzó egyénisége példaadás csoporttársainak és a gondozottjainak egyaránt.

Laurinyecz Györgyné

másfél évtizede önkénteskedik Békéscsabán. Minden feladatban lehet rá számítani, ha kell, szendvicseket készít a hajléktalanoknak, szakadt ruhát varr. Kedvessége, szeretetteljes elkötelezettsége miatt szívesen fordulnak hozzá a rászorulók és a csoporttagok egyaránt.

Elismerésükhöz szívből gratulál a Toronyirány szerkesztősége! 

Az Evangélium c. mûsor 5. évfolyamában Máté evangéliumát dolgozza fel. Nézze Ön is vasárnaponként 7 órakor az M5-ös csatornán vagy a mediaklikk.hu oldalon!

Nézze meg ezt is:

Fénnyel varrott képek csodája

Egy korábban megnyitott és egy új időszaki kiállítás mellett tematikus sétákkal várja április második felében …