2021. október 19., kedd
FONTOS

Fennakadt Gyulánál a túlterhelt vontatvány

 

Két személygépkocsit szállított egy utánfutón egy román rendszámú terepjáró vezetője.

A gyulai közúti határátkelőhelyen akart kilépni az országból, amikor kiderült, hogy az utánfutó túlsúlyos és emiatt balesetveszélyes.

Túlsúlyos vontatmánnyal közlekedő román állampolgárral szemben intézkedtek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai és a határellenőrzést végző rendőrök 2021. március 3-án 14 óra 15 perc körül Gyulán, a közúti határátkelőhelyen. Az utánfutót, amelyen két személygépkocsi volt, egy terepjáró húzta.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hitelesített mérlegén megmérték a járművet és kiderült, hogy a vontatmányt ennyire nem lehetett volna megterhelni. A rendőrjárőrök a gépkocsi vezetőjét közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték és közölték vele, hogy így nem mehet tovább. A túlterhelt járműszerelvények menettulajdonságai ugyanis megváltozhatnak és a fékezhetőségük, kormányozhatóságuk kiszámíthatatlanná válhat. Ilyen szerelvényekkel közlekedni tilos és balesetveszélyes.

A rendőrség ismételten kéri a tehergépkocsik üzembentartóit, vezetőit, hogy ne veszélyeztessék magukat és a közlekedés többi résztvevőjét azzal, hogy nem tartják be az előírásokat!

Nézze meg ezt is:

Baleset Békéscsabán, Gádoroson és Lőkösházán

Békés megyében 2021. október 14-én négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről értesítették a rendőrséget. …