2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 03. 04.

Témák:

– A romló járványügyi adatok miatt jelentős szigorításokat jelentettek be csütörtökön. Március nyolcadikától egy hónapra bezárnak az óvodák és az általános iskolák, két héten át szünetel a szolgáltatások jelentős része, csak a legfontosabb üzletek tarthatnak nyitva.

– Képek az ország vasútjairól címmel nyílt fotókiállítás a gyulai vasútállomáson. A 24 alkotáson többek között a vasúti munkavégzés nehézsége és az utazás szépsége jelenik meg.

– Egyre népszerűbbek a békéscsabai Széchényi-ligetben található rovartanyák. Boldog Gusztáv, a Zöld Csütörtök Természetvédő Kör szakmai vezetője hangsúlyozta, az építmények célja, hogy a gyerekeket, az érdeklődőket kizökkentsék az emberközpontú világból.

– Minden növénytípust, illetve fajtát más módon kell megmetszeni. Szűcs Gergely kertész elárulta, mi a teendő az őszibarack, valamint a cseresznyefa metszésekor annak érdekében, hogy egészségesek legyenek és több termést hozzanak.

– Két határsértő mellett egy túlsúlyos vontatvány is munkát adott a rendőröknek a gyulai határátkelőnél. Lőkösházán egy határsértőt tartóztattak fel.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …