2024. április 19., péntek
FONTOS

Képek az ország vasútjairól címmel nyílt kiállítás a gyulai vasútállomáson

 

Képek az ország vasútjairól címmel nyílt fotókiállítás a gyulai vasútállomáson.

A szegedi székhelyű vasúttörténeti alapítvány a vasúti hagyományok őrzése mellett évtizedek óta támogatja a művészetet. Az Országos Vasutas Fotókiállítások anyagai különböző helyeken jelentek meg az évek során.

A pályázatokat és a kiállításokat 1996 és 2014 között tíz alkalommal rendezték meg. Ezután a Vasutasok Országos Közművelődési Egyesületének győri Művelődési Házával közösen hirdettek meg pályázatokat digitális minőségben. A kiállításra is alkalmasnak talált felvételeket papír alapúra kinagyították, és úgy mutatják be.

A fotópályázatot három kategóriában írták ki. A vasutas dolgozók és családtagjaik, a vasutas fotóklubok tagjai, valamint a nyugdíjas vasutasok részére lett meghirdetve. 36 vasutas pályázó 163 képe érkezett be, ebből 44 felvételt mutatnak be. A kiállítás megnyitóját és a díjátadót tavaly október 21-én tartották meg a szegedi vasútállomáson. A fotótárlat azóta Kecskemét, Hódmezővásárhely, Orosháza és Békéscsaba után Gyulára érkezett.

Gyulát követően a kiállítási anyagot tovább vándoroltatják az ország különböző vasútállomásainak várótermeibe. A kiállítás március 15-ig szabadon látogatható a gyulai vasútállomás nyitva tartási ideje alatt.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …