2021. október 26., kedd
FONTOS

Már hat oltópont működik a megyében, újabb több mint nyolcezer Sinopharm-vakcina érkezett

 

Csütörtökön reggel újabb több mint 8200 adag Sinopharm-vakcina érkezett a Békés Megyei Kormányhivatalba. A kedden megérkezett, mintegy 3600 személy oltására elegendő Moderna- és AstraZeneca-védőoltások felhasználása már elkezdődött – tájékoztatott közleményében a kormányhivatal.

 

Mezőkovácsházán a szakrendelőben kialakított oltóponttal bővül Békés megye oltópont-hálózata, így most már hat oltóponton (Békéscsabán, Gyulán, Orosházán, Szarvason, Szeghalom, Mezőkovácsházán) vehetik fel a vakcinát az oltásra regisztráltak.

Több fronton és egyre gyorsuló ütemben zajlik a koronavírus elleni védekezés, az elkövetkezendő napokban újabb több mint 16 ezer ember veheti fel a védőoltást. A napokban befejeződött az oltásra jelentkezett kórházi orvosok, egészségügyi szakdolgozók ismétlő második oltása. Folyamatos a háziorvosok által oltópontokra irányított 60 év feletti előzetesen regisztrált krónikus betegségben szenvedő személyek oltása, ők Pfizer-vakcinát kapnak.

A 60 év alatti krónikus betegeket ezen a héten SMS-ben értesítik majd, hogy melyik kórházi oltóponton és mikor vehetik fel az oltást. A hétvégén országszerte 74 ezer regisztráltat várnak, akiket AstraZenecával oltanak majd a szakemberek.

A csütörtökön reggel érkezett Sinopharm-védőoltásokat a megyében működő háziorvosi praxisok kapják meg.

Ennek köszönhetően valamennyi háziorvos praxisonként újabb 40 hatvan év feletti személy beoltására kap lehetőséget az előttünk álló napokban.

Ezzel egyidejűleg 30 háziorvos már a szépkorúak Moderna ismétlő oltását, 98 praxisban pedig már az érintettek Pfizer második körös oltását végzik.

A közelmúltban a békéscsabai oltóponton már Szputnyik V-vakcinával is több mint félezer személyt oltottak be a szakemberek.

 

Fotó: Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …