2024. április 20., szombat
FONTOS

Növénygondozási munkák miatt számíthatunk sebességkorlátozásokra

A forgalombiztonság növelése érdekében zajlanak a napokban a növényzetgondozási munkák Békés megyében.

A Magyar Közút szakemberei kivágják a forgalomra veszélyes fákat és a gépi kaszálásokat akadályozó cserjefoltokat, továbbá gallyazási munkákat és kézi gondozást is végeznek. Traktorra szerelt eszközzel végzik az útszéli növényzetápolást, mellyel általában a belógó ágak rendbetételéről gondoskodnak.

A munkavégzés során keletkezett növényi hulladékot gépi aprítással távolítják majd el. Ez idő alatt számíthatunk leginkább sebességkorlátozásokra, de a fák döntése, burkolatról való eltávolítása alatt teljes útzárra készülhetnek a közlekedők. A munkálatokra ezen a héten többek között a 47-es számú főúton számíthatunk, Gyomaendrőd és Kondoros között, de Sarkad, Doboz közelében, valamint a Gerla-Veszely összekötő út szakaszán is óvatosabban kell közlekedni.

A munkálatok már ezen a héten elkezdődtek, egy-két területen be is fejeződtek, ugyanakkor az összes érintett Békés megyei területről ez jövő hét végén mondható el. Hasonló tevékenység természetesen még több helyen is zajlik majd április közepéig, addig azonban mindenképpen be kell fejezni a növénygondozási munkákat. A munkavégzések konkrét helyszínéről a közlekedők minden nap tájékozódhatnak az Útinform szolgálatánál vagy a Magyar Közút weboldalán. A társaság fokozott óvatosságra, valamint a sebességkorlátozások betartására kéri az autósokat.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …