2024. április 16., kedd
FONTOS

Közel 3000 rajz érkezett a gyerekektől

Az „Így közlekedtek Ti” című rajzpályázatra a Békés megyei óvodákból és általános iskolákból beérkezett munkákat értékelte a zsűri Békéscsabán.

Az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2021-ben „Így közlekedtek Ti” címmel hirdetett rajzpályázatot. A kiírás szerint a gyermekek négy téma közül választhattak: Ahogyan a gyermekek látják a felnőttek közlekedését; Szülőkkel közös közlekedési emlékek, élmények; Helyes és helytelen közlekedés gyermekszemmel; Gyermekek rajzos üzenete a felnőttekhez. Békés megyében 67 általános iskolából és 69 óvodából 2969 rajz érkezett a rendőrkapitányságokra.

A zsűri 2021. március 5-én Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon értékelte a munkákat. Az alkotások közül Ván Hajnalka művészettörténész, Lehoczky Péter, a Békés Megyei Hírlap munkatársa és Csépai Ingrid r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője választotta ki azokat az alkotásokat, amelyek a legszebben és legszemléletesebben mutatják be a pályázat üzenetét. Közülük kerül ki az első három helyezett rajz. Emellett rendőrkapitányságonként további 3-3 mű alkotói különdíjban részesülnek. A legjobban sikerült alkotásokat digitális kiállítás formájában lehet majd megtekinteni, az eredmények kihirdetése pedig hamarosan a Facebook közösségi oldalon történik. További információkért kövessék a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portált!

Nézze meg ezt is:

„Bolondok napja! Boldog húsvétot!”

Interneten akart vásárolni, de csalás áldozata lett egy Békés vármegyei nő április 1-jén. Rögtön tudta, …