2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 03. 08.

Témák:

– Hétfőn életbe léptek az új korlátozó intézkedések. Az utcákon immár kötelező a maszkviselés. A legtöbb iskolában számítottak a hétfőtől életbe lépett intézkedésekre, a gyulai intézményekben is digitális oktatásra álltak át. Az iskolákkal ellentétben a virágboltok ma még nyitva voltak, ezt követően ezek az üzletek is bezárnak.

– Hétfőn kisebb mértékben emelkedett a Békés megyei fertőzöttek száma, az országos számok azonban továbbra sem kedvezőek. Jó hír viszont, hogy hétfő délelőttre elérte az egymilliót a beoltottak száma.

– Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Almásy-kastély, illetve az Erkel Ferenc Emlékház ablaktárlata a gyulaiak körében. A kastély kiállításán előző alkalommal egy 18. századi csappantyús pisztoly és lőportartó, jelenleg pedig egy 1910-es években, Gyulán készített tárgy kapott helyet.

– Idén is megszervezte “Így közlekedtek ti” elnevezésű rajzpályázatát az Országos Rendőr-Főkapitányság. Békés megyében 67 általános iskolából és 69 óvodából 2969 rajz érkezett be, melyek közül a legjobbakat a hétvégén választották ki. Az eredményhirdetésre a közeljövőben online kerül majd sor.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 18.

Témák: – Észt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán. Az eseményre ellátogatott Raul …