2024. április 24., szerda
FONTOS

Közel 3000 rajz érkezett be a rendőrség pályázatára

Nem volt könnyű helyzetben a zsűri, a múlt hétvégén közel 3000 rajz közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat, melyek az országos megmérettetésen is részt vehetnek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága “Így közlekedtek ti” címmel hirdetett rajzpályázatot az óvodások és általános iskolások számára. Ennek célja, hogy a gyerekekkel már egészen fiatalkorban megismertessék a közlekedési szabályokat, illetve ezek betartásának fontosságát. A járványhelyzet ellenére is több ezer pályaművet küldtek be, Békés megyében 67 általános iskolából és 69 óvodából 2969 alkotás érkezett a rendőrkapitányságokra.

A gyerekek idén négy téma közül választhattak. Ábrázolhatták azt, hogyan látják a felnőttek közlekedését, milyen szülőkkel közös közlekedési élményeik vannak, de megjeleníthették a helyes és a helytelen közlekedési formákat, illetve rajzos üzenetet is készíthettek a felnőtteknek.

Szombati Andrea, a megyei rendőr főkapitányság szóvivője elárulta, szinte minden évben megjelenik az alkotásokon a biztonsági öv használatának kérdése, illetve nagyon sokan rajzolják meg saját kerékpáros élményeiket úgy, hogy rajtuk és szüleiken is van kerékpáros fejvédő. De megjelennek a szabálytalanságok, az ittas vezetés, valamint a közlekedés közbeni mobiltelefon használat.

Ahogy az előző évben, úgy idén is a legjobban sikerült alkotásokat digitális kiállítás formájában lehet majd megtekinteni. Az eredményhirdetésre pedig a közeljövőben, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál Facebook oldalán kerül majd sor.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …