2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 03. 09.

émák:

– Közel 629 ezer forinttal segítette egy magyar élelmiszer hálózat a Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórházának Gyermekosztályát. A cég összesen nyolc megyében dolgozik együtt magánvállalkozókkal, nekik köszönhetően összesen 15 millió forint gyűlt össze, melyet a napokban adnak át az érintett kórházaknak.

– 90 új esettel kedden 14 ezer fölé emelkedett a Békés megyei koronavírus fertőzöttek egy éve regisztrált száma. A vírus szennyvízben mért koncentrációja az őszi csúcsot közelíti, Békéscsabán egyelőre jobb a helyzet. Gyulán nemcsak a digitális oktatással érintett családoknak, hanem az oltással kapcsolatos kérdések megválaszolásában az időseknek is segítenek. Szünetelnek a nyilvános szentmisék, liturgiák a Szeged-Csanádi Egyházmegye templomaiban.

– Ezen a héten fokozottan ellenőrzik a rendőrök a biztonsági övek használatát, a gyermekbiztonsági-rendszert, valamint a segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát Békés megyében. A rendszeres közúti ellenőrzések, illetve a bekövetkezett személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek is azt mutatják, hogy a járművezetők egy része még mindig nem használja a passzív biztonsági eszközöket.

– Tavaszköszöntő tárlata nyílt a Gyulai Alkotók Baráti Körének a Vigadó üveges körfolyosóján. A kiállítók huszonnégy változatos technikával készült festményét hónap végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 18.

Témák: – Észt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán. Az eseményre ellátogatott Raul …