2024. április 19., péntek
FONTOS

Megnyílt a Gyulai Alkotók Baráti Körének Tavaszköszöntő tárlata

Ezen a hétvégén nyílt meg a Gyulai Alkotók Baráti Körének Tavaszköszöntő tárlata.

A Vigadó üveges körfolyosójára olyan változatos technikával, témában és stílusban készült képek kerültek, melyek színe, hangulata a tavaszt, a megújuló természetet jeleníti meg. Valamint a huszonnégy alkotás többségén valamilyen formában virágok is szerepelnek.

A Gyulai Alkotók Baráti Köre, Borbély Mária, Keresztesi Franciska, Metykóné Balogh Edit, Patkás Irén, Papp Mária és Bende Imre immár közel hat éve tevékenykedik a művelődési központban. Rendszeres találkozóiknak, illetve a hazai és a külföldi alkotótáborokban szerzett tapasztalataiknak köszönhetően számos kiállítást tudhatnak maguk mögött. A jelenleg is látható alkotások között így több olyan is helyet kapott, melyet korábban már bemutattak. A koronavírus okozta rendkívüli helyzetben online, a közösségi felületeken tartják egymással a kapcsolatot – árulta el Patkás Irén. Reményeik szerint azonban idén több alkotótáborban is részt vehetnek, illetve az év második felében több kiállítást terveznek.

Repisky Dániel, az Erkel Ferenc Kulturális Központ kulturális szervezője elárulta, az intézmény folyamatosan figyeli azokat a megjelenési és pályázati lehetőségeket, melyekkel az épületben tevékenykedő csoportokat támogathatják.

Az alkotókör tárlata a hónap végéig tekinthető meg a Vigadó üveges körfolyosóján.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …