2024. március 29., péntek
FONTOS

Március 8-ától 22-éig zárva tart a levéltár

A legutóbbi kormányrendelet értelmében, március 8-a és 22-e között a Magyar Nemzeti Levéltár intézményei, így a Békés Megyei Levéltár is zárva tart. Ebben az időszakban a kutatók, illetve a látogatók személyesen nem kereshetik fel a kutatótermet, valamint az egyéb, személyes jelenlétet igénylő ügyeiket sem intézhetik el ilyen formában.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, január 1-jétől online is regisztrálhatnak az ügyfelek, a kutatók a levéltárba. Ehhez csupán az erre a célra kialakított internetes felületre kell ellátogatniuk, vagy a személyes ügyfélkapun keresztül is regisztrálhatnak, éves kutatási kérelmüket itt is benyújthatják. Tehát a regisztrációra, a beiratkozásra jelenleg csupán online van lehetőség. Az egyéb problémákkal, dokumentumok igénylésével kapcsolatban a kutatók, valamint az érdeklődők telefonon vagy elektronikus úton kérhetnek segítséget a levéltár dolgozóitól. A belső munkálatok azonban nem álltak meg, fejtette ki Sáfár Gyula megbízott igazgató.

Amennyiben március 22-ét követően újra megnyithat az intézmény a kutatók és a látogatók előtt, úgy a korábbi biztonsági előírásokat betartva léphetnek majd be a levéltárba. A kutatótermet csak előzetes egyeztetést követően, limitált létszámban, a szájat és orrot eltakaró maszkban, a kihelyezett kézfertőtlenítők használata mellett lehet látogatni, amennyiben az akkor aktuális szabályozás ezt lehetővé teszi.

 

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …