2021. szeptember 28., kedd
FONTOS

Szabadság és felelősség: ünnepi koszorúzás Gyulán

A hatályos járványügyi szabályok betartása mellett, szűk körben zajlott március 15-én, hétfőn, 8 órakor a koszorúzás a Kossuth téren. Előbb Görgényi Ernő polgármester Alt Norbert és Kónya István alpolgármesterekkel, majd Csige Gábor jegyző és Timár Andrea aljegyző helyezett el koszorút Kossuth Lajos szobránál. A program a Petőfi téren folytatódott, itt is csak a koszorúzás maradt meg az éveken át sokakat vonzó programból.

Kónya István a magyarság élni akarását hangsúlyozta, Görgényi Ernő polgármester kérdésünkre arra hívta fel a figyelmet, hogy igazán mélyen él a köztudatban ez az ünnep, amit az is jól mutat, hogy amióta ő él, az óvodások, általános iskolások által készített kis zászlók mindig elborították a Petőfi teret. Ez az időszak ebben is kivételt jelent.
– Mindaz az értékegyüttes, melyet ez a nap megjelenít, ott él a szívünkben. Ez a szabadság és a felelősség. Ne feledjük el, hogy a szabadság nem működhet felelősség nélkül, mert a szabadságot is csak felelősséggel gyakorolhatjuk – fogalmazott a polgármester.

A nap folyamán egyénileg, vagy kisebb csoportok tagjaként többen is elhelyezték koszorúikat.

Nézze meg ezt is:

„Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében

  2021. október 1-3-a között Gyula térségében várja az érdeklődőket a „Muzsikál az erdő” a …