2024. április 18., csütörtök
FONTOS

A 100 éves Margit nénit ünnepelték Gyulaváriban

Az utóbbi időben ritka eseménynek lehettünk tanúi kedd délután, Gyulaváriban újra egy kerek születésnapot ünneplő, idős embert köszöntöttek. Tóth Imréné Margit néni 1921. március 15-én született Gyulaváriban, és száz évesen is – korához képest jó egészségnek és friss szellemi állapotnak örvend, és minden nap elvégzi azokat a ház körüli munkákat, melyek az ő feladatának számítanak.

Margit nénit Görgényi Ernő polgármester, Csige Gábor jegyző és Szabó Károly önkormányzati képviselő is felkereste, az ünnepelt virágot, tortát és Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő lapját is megkapta. Az ünnepeltnek határozott véleménye volt nemcsak politikai és közéleti kérdésekről, de szívesen beszélt fiatalkoráról is. Mint mondta, ő igazi tanyasi lány, hamar hozzászokott a ház körüli munkához, sokat segített édesanyjának és a nagyszülőknek. Mosott, főzött, takarított, dolgozott a földeken és segített az állatok etetésében is.

Hamar, 17 évesen ment férjhez, 57 évig éltek boldog házasságban. Házasságukból négy gyermek, 22 unoka és dédunoka, valamint 5 ükunoka született.

Margit néni azt mondta, az embernek soha nem szabad elhagynia magát, mindig fel kell állni, bármi is éri élete során. Örömmel tölti el, hogy népes család veszi körül, számíthat a gyermekei szeretetére és segítségére.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …