2021. október 26., kedd
FONTOS

Egy hét alatt 152 esetben intézkedtek a rendőrök Békés megyében

Március 8-a és 14-e között tartottak egy európai szintű közlekedési ellenőrzési akciót, melyhez a magyar rendőrség is csatlakozott. Fokozott figyelmet fordítottak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai minden alkalommal felhívják a járművezetők figyelmét, hogy tartsák be a szabályokat, hiszen a biztonsági övet kötelező használni. Négy alkalommal gyermekbiztonsági rendszer, egy esetben pedig bukósisak elmulasztása miatt intézkedtek a rendőrök.

A bukósisak használatának is különös jelentősége van. Egy kisebb esésnél is érheti olyan ütés a motor vezetőjének fejét, amitől akár életveszélyes állapotba is kerülhet. A biztonsági övek és a motorsisakok esetében is fontos, hogy jól kapcsoljuk be ezeket. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azt kérik, hogy mindenki közlekedjen szabályosan, azért, hogy mindenki hazaérjen!

Nézze meg ezt is:

Halálos baleset Békéscsabán

Egy kerékpáros vesztette életét, miután összeütközött egy személygépkocsival. Békéscsabán, a Deák utca és a Thurzó utca …