2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 03. 19.

Témák:

– Már tervezik a következő, uniós pályázati ciklust, ehhez nyert 225 millió forintos támogatást a Békés Megyei Önkormányzat. Az érintettek abban bíznak, hogy a legutóbbihoz hasonlóan ez is sikeres időszak lesz.

– 211 új esettel idei rekordot döntött a napi fertőzöttek száma pénteken. A járvány elleni, hatékony küzdelem érdekében húsvétig maradnak a korlátozások.

– A tavasz érkezésével többek között Pósteleken is megjelentek az erdei békák petecsomói. Egy séta során találkozhatunk ibolyával, barázdabillegetővel, vagy akár harkályfélékkel is.

– Egy egy hetes, európai szintű közlekedési ellenőrzési akcióban Békés megyében a rendőrök 134 járművezetőnél és 18 utasnál tapasztalták, hogy nem kapcsolták be a biztonsági övet. Emellett négy alkalommal gyermekbiztonsági rendszer, egy esetben pedig bukósisak használatának elmulasztása miatt intézkedtek.

– Folytatódik a levéltár A mi otthonunk – a mi történeteink elnevezésű sorozata. Ez alkalommal Sáfár Gyula megbízott igazgató a Reisner-féle gyufagyár épületéről, fejlődéséről beszélt, mely a Gyulahús Béke sugárúti telkén helyezkedett el.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …