2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Zajlik a következő uniós pályázati ciklus tervezése

Javában zajlik Békés megyében a 2021-2027-es európai uniós pályázati ciklus tervezése, kidolgozása.

A feladat koordinálását az előző évekhez hasonlóan a megyei önkormányzat végzi. A térség települései kiemelt fontosságú fejlesztési forrásokhoz juthatnak hozzá, ezért számukra különösen nagy jelentőséggel bír az előttünk álló időszak.

A legutóbbi ciklusban, Békés megyében csak a Terület és Településfejlesztési Operatív Program révén közel 72 milliárd forintot használtak fel fejlesztésekre. Már megkezdődött a következő hét év tervezése, a megyei önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be, és 225 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. Ez a forrás a Széchényi 2020 program keretében jöhetett létre, a kormány ugyanis célul tűzte ki a tervezési időszakhoz kapcsolódó előkészítési tevékenységek támogatását.

Kovács József országgyűlési képviselő az uniós pályázatokkal kapcsolatban elmondta, az előttünk álló ciklusban a gazdaság újraindítása, fejlesztése és a stabilitás létrehozása lesz a legfontosabb feladat. Hozzátette, Magyarországnak minél hamarabb vissza kell kerülnie arra a fejlesztési pályára, ahol 2019-ben tartott.

A következő években több önerős útfelújítás is várható Békés megyében, mely fejlesztések szintén hozzájárulnak a gazdaságfejlesztéshez

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …