2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Zárt körben rendezték meg a Szent József templom búcsúját

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt zárt keretek között, online tartották meg a Szent József templom búcsúját Gyulán.

A vasárnapi szentmisét élőben követhették a hívők a Gyula Tv online felületein, valamint a televízióban is. A búcsúi szentmisét Kovács József tartotta, aki 13 évig szolgált a gyulai egyházközségben, utoljára 12 évvel ezelőtt tartott Gyulán búcsúi szentmisét. Az ilyen alkalmakat a templom védőszentjének ünnepén tartják, ilyenkor nemcsak a szentet, hanem az egész közösség létét megünneplik.

A búcsún hálát adtak Istennek mindazért az ajándékért, amit tőle kaptunk. Kovács József hangsúlyozta, húsvéthoz közeledve növekszik bennünk a remény, hogy ez a jelenlegi bezártság ki fog nyílni, és újból visszatérhet a fizikai szabadságunk. Ez az időszak mindannyiunk számára figyelmeztetés. Elhangzott: ne gondoljuk azt, hogy mi vagyunk az Isten, hogy a helyébe tudunk lépni. A keresztény embernek tudnia kell, hogy Szent Józsefhez hasonlóan vándorként élünk itt, ebben a világban.

Elhangzott, a pandémia elmúltával ugyanúgy tudatosítanunk kell magunkban, hogy azt az időt, melyet Istentől ajándékba kaptunk, azt jól kell kihasználnunk a magunk és mások javára is. A Szent József templom búcsúját a Híradó után, felvételről megismételjük.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …