2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Különleges fotópontot hoztak létre az Almásy-kastély parkjában

A korábbi években mindig valamilyen különlegességgel készültek a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont megnyitásának évfordulójára, idén sem volt ez másként.

A koronavírus-járvány okozta kényszerű zárvatartás idején változatos programkínálat helyett az online térben inforgrafikák segítségével idézték fel az eltelt időszak eredményeit, illetve sikereik lehetséges okait. A személyes élményt ezúttal a kastélykertbe kihelyezett fotópont jelenti – emelte ki Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető.

Ahogy az alábbi képsorokon is látható, a kastélykertben található installáció szereplői a kastély állandó kiállításában látható, valamint az épület ablakaiban egyaránt megjelenő sziluettek. A kompozíció különlegessége, hogy a figurák több, önmagukban értelmezhetetlen darabból készültek, melyek egy konkrét szögből állnak össze egy képpé. Így a célzottan a kastélykertbe látogatók, vagy az egészségügyi sétájukat tevők akár be is állhatnak a figurák közé.

Az installáció még két héten keresztül, egészen húsvétig tekinthető meg, azt követően pedig további újdonságokkal, húsvéti dekorációkkal várják majd az arra járókat.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …