2024. április 19., péntek
FONTOS

2021-ben is keresik a legszebb konyhakerteket

Idén is részt vesz Gyula a Magyarország legszebb konyhakertjeit összefogó, országos programban.

Ezek a felvételek még az első kiírás idején készültek, a fürdőváros azóta is rendszeres résztvevője a programnak. A helyi szinten elismert konyhakertek az országos bejutva is szép eredményeket értek el. Mindez jó lehetőséget teremt arra, hogy erős maradjon a konyhakertek művelésének járvány idején is biztonsággal űzhető hagyománya.

A versenyt már tavaly is a járvány idején rendezték meg, így a 2020-as tapasztalatokra idén is lehet építeni. Jelentkezni többféleképpen, a személyes találkozást kikerülő módon is lehet, a szervezők elfogadják az e-mailes, a különböző internetes felületeken keresztül történő, vagy a telefonos regisztrációt is. A zsűri később az egészségügyi szabályokat betartva ellenőrzi a helyszíneket.

A programba június 15-éig lehet jelentkezni. A helyi zsűri tagjai, vagy azok megbízottjai – előzetes időpont egyeztetés után – május 15. és augusztus 15. között két alkalommal keresik fel a kertet.

A bírálatnál előnyt jelent többek között az öko- vagy bio módszerek alkalmazása, a vegyszermentes művelés, a komposztálás, de a zsűri értékeli a régi módszerek alkalmazását, vagy éppen a , fűszer és madár- és rovarbarát megoldásokat. Az eredményhirdetést szeptemberre tervezik.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …