2024. április 24., szerda
FONTOS

Megjelentek a “Muzsikál az erdő” pályázati kiírásai

Tavaly a Csörömpölők együttes koncertjével vette kezdetét a Muzsikál az erdő gyulai programsorozata.

Már az előző évben is bizonytalanságot jelentett a szervezők számára a koronavírus-járvány, illetve az aktuális korlátozó intézkedések, idén sincs ez másként. A rendezvény célja azonban változatlan, az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a résztvevőket. Ahogy korábban, úgy idén is meghirdették a gyermekrajz-, fotó, valamint az irodalmi pályázatot egyaránt. A legnagyobb népszerűségnek minden alkalommal a rajzpályázat örvend, így idén az óvodások és alsó tagozatosok mellett a felső tagozatosok is beküldhetik az erdei élményeikkel kapcsolatos alkotásukat. De új kategóriákkal bővült a fotó- és az irodalmi pályázat is.

A jelenlegi, járványügyi helyzet miatt nem olyan egyszerű a postai úton történő nevezés a gyermekrajz pályázat esetén, így online is beadhatják jelentkezésüket a fiatalok. A másik két alkotópályázat esetében pedig csak internetes úton lehet nevezni.

Szabó Lajos erdőmérnök, a Muzsikál az erdő főszervezője elárulta, bíznak abban, hogy mind a nyári, mátrai és az őszi, Gyula környéki eseményeket meg tudják majd tartani figyelembe véve az akkor aktuális járványügyi szabályozást. A tervek szerint a Körösök völgyében október 1-3 között zajlik majd a koncertsorozat, illetve a kiállítás.

Az eredményhirdetéseket a vírushelyzet enyhülése után a „Muzsikál az erdő” rendezvényhelyszínein szeretnék megtartani. A pontos helyszínről és időpontról az online felületeken tájékozódhatnak az érdeklődők.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …