2024. május 28., kedd
FONTOS

Hosszú Katinkát is megelőzte az OB-n a gyulai Veres Laura

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, valamint az Európa-bajnok, olimpikon Verrasztó Evelyn előtt ért célba Veres Laura 200 méter női gyorsúszásban.

A Gyulai Várfürdő fiatal versenyzője első felnőtt bajnoki címét szerezte meg a Budapesten megrendezett országos bajnokság utolsó napján. Az országos bajnokság szombati döntőjében a 15 éves úszó egyedüliként, 1:59.60-es eredménnyel a mezőnyben egyedüliként két percen belüli időt úszva szerezte meg pályafutása első felnőtt bajnoki címét.

Az első 50 méternél Hosszú Katinka mögött másodikként fordult a gyulai úszó, 100 métert követően pedig az élre állt. Innen pedig egészen a végéig, 200 méterig magabiztosan vezetett és megszerezte az országos bajnoki címet.

Veres Laura legközelebb májusban a szintén budapesti rendezésű Európa-bajnokságon indul, majd egy korosztályos EB-n Rómában. A fiatal úszó legnagyobb vágya, hogy részt vegyen a tokiói olimpián, de emellett kisebb célokat is kitűzött maga elé.

Veres Laura hat éves kora úszik versenyszerűen, azóta igazolt sportolója a Gyulai Várfürdőnek. Az utóbbi 2, 2 és fél évben kezdte komolyabban venni az úszást, amikor a korosztályos országos bajnokságokon a legjobbnak bizonyult. Jelenleg heti 12 edzéssel készül a megmérettetésekre.

Nézze meg ezt is:

Békés az ország legzöldebb vármegyéje 2024-ben

Május 24-én rendezték meg a Virtuális Erőmű Program XIV. Díjátadó Gáláját Budapesten, a Parlamentben. Az …