2024. május 18., szombat
FONTOS

Gőzerővel zajlik az oltás, egyre több fiatalabb jelentkezik

Szerdán elértük a kétmillió beoltottat, a csütörtök délelőtti adatok szerint 11 ezer fővel át is léptük a határt.

A már több, mint kétmillió emberből 750 ezren a második adagot is megkapták. Az oltás Békés megyében is felpörgött, Garay Erzsébet háziorvosi rendelőjében szerdán 18 Pfizer vakcinával oltottak, de ezekben a napokban 55 adag kínai, illetve 10 Moderna vakcinát is megkaptak az érintettek, emellett vasárnap a gyulai oltópontra is küldenek 10 embert.

A munka pénteken sem áll meg, jövő héten pedig hasonlóképpen folytatódik.

A szakemberek szerint a vírus elleni védekezést nagyban segítik az oltóanyagok. A sokak által várt enyhítések is akkor következhetnek, ha legalább 2,5 millió ember be lesz oltva hazánkban. Ezért is fontos, hogy minél többen kapják meg a védettséget jelentő vakcinát.

Szerdán is magas volt az új fertőzöttek száma, bár a múlt heti adatokhoz képest ezen a héten kevesebb a beteg. Békés megyében 134 új esetet vettek nyilvántartásba, országosan pedig 6700-an kapták el a kórt. Egy nap alatt 302, többségében idős, krónikus beteg halt meg a járvánnyal összefüggésbe hozható módon, jelenleg 225 ezer ember tekinthető hivatalosan is aktív fertőzöttnek.

A kórházakban több, mint 12 ezer koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1492-en vannak lélegeztetőgépen.

Nézze meg ezt is:

Összeöntötték a nemzeti összetartozás pálinkáját

  Péntek kora délután a nemzeti összetartozás pálinkája összeöntésével megkezdődött a 24. Gyulai Pálinkafesztivál. Három …