2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Húsvét közeledtével fontos felhívni a figyelmet a felelős nyúltartásra

Aki nyulat vagy más társállatot szeretne tartani, előbb gondolja végig, hogy tudja-e vállalni hosszabb távon is az állattartással járó kötelezettséget és az életmódváltozást. A nyúl nem játékszer, hanem élőlény, amelynek tartása komolyabb felelősséggel jár.

Ökrös István állatorvos azt tanácsolja, hogyha mégis szeretnénk otthonra egy nyulat a húsvéti időszakban, akkor azt csak béreljük, és vigyük vissza.

Ökrös István hangsúlyozta, az új tulajdonosok kérdezzék meg az eladót, hogy mit evett addig a nyúl, és csak azt adják neki eleségként. Az elmúlt évek folyamán az állatoktól való megszabadulás kapcsán durva esetekkel is lehet találkozni. Egy etetéshez szokott háziállat az ember nélkül életképtelen, ha utcára dobják, azzal a sorsa végérvényesen megpecsételődik. Ezen felül a megunt házi kedvencet kidobni Magyarországon bűncselekménynek számít.

Ha a húsvéti időszak után is nevelni szeretnénk otthon a nyulat, annak különböző feltételei vannak.

Egy nyúl akár egy évtizedig is élhet, és már előre tudni kell, ki gondoskodik majd róla, ha a család például nyaralni megy. Ökrös István kiemelte, a leendő állattartóknak ajánlott az, hogy előzetesen rendelkezzenek az állattal kapcsolatos ismeretekkel is.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …