2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Várják az enyhítést a gyulai könyvtárban

Csendes nemcsak a gyulai könyvtár környéke, hanem az épület belseje is, a munkatársak többsége otthonról látja el feladatait.

Az elmúlt időszakban sikeres volt a csomagos kölcsönzés, de a jelenlegi korlátozó intézkedések ideje alatt erre sincs lehetőség. Dézsi János igazgató azt mondta, hogy a jelenleg hatályos jogszabályok alapján nem valószínű, hogy a két és félmilliós átoltottság elérése előtt megkezdhetik ezt a szolgáltatást, ő viszont úgy számol, hogy április 12-e körül már enyhítenek a jelenlegi szigoron, és legalább ezt a szolgáltatást visszaállíthatják. A munka persze ebben az időben is zajlik, csak éppen az olvasókkal nem találkoznak a könyvtár dolgozói, sőt, személyesen egymással sem sűrűn.

Egy évben jóval kevesebb lett az olvasó, többen akkor sem jártak könyvtárba, amikor lehetett, mert azt mondták, hogy ebben a helyzetben most nem szeretnének közösségbe járni. Már a csomagos kölcsönzés beindítása is meghozta az emberek kedvét az olvasáshoz. Dézsi János azt mondta, ha visszaáll az élet a normális kerékvágásba, szeretnének javítani a látogatottságon. Arra törekszenek majd, hogy a vírus előtti időszaknál is többen vegyék igénybe a könyvtári szolgáltatásokat.

A könyvtárban tehát sok tervet szőnek a jövőt illetően, ezek megvalósításához már csak a járványügyi korlátozások feloldására, de legalább az enyhítésére van szükség.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …