2024. április 19., péntek
FONTOS

Boldogan érhetjük el a célt

A nagyheti szertartásokat idén is online követhették a hívők a szegedi dómból. A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe.

Az Újszövetség szerint Jézus pénteki keresztre feszítése után a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök a vasárnapi szentmisén hangsúlyozta, amikor Jézus Krisztus szenvedésére emlékezünk, akkor tudjuk, hogy a feltámadásban övé a végső győzelem.

A fogadalmi templomban elhangzott, amikor az apostolok és az első követők azt tapasztalták, hogy Jézust egyszercsak letartóztatják, még remélték, hogy ebből valami jó születik, de aztán mégis azt láthatták, hogy nem. Ő nem is buzdított senkit, hogy fegyveresen vagy erőszakkal mentsék meg. Ezután kivégezték, meghalt, a tanítványok pedig úgy gondolták, hogy vége mindennek. A feltámadás után azt a hírt kapták, hogy üres a sírja. Az első keresztényeket azzal is vádolták, hogy ők lopták el Jézus holttestét, majd mondták, hogy él.

Jézus nem kérte számon a követőin, hogy hol voltak, miért nem álltak mellé. Péteren sem kérte számon, hogy miért tagadta őt meg háromszor is. Jézus Krisztus a kiengesztelődés légkörében békét, örömöt, erőt sugárzott nekik és küldetést adott. A küldetés pedig az, hogy tegyenek tanúságot arról, hogy ő meghalt, de feltámadt, él. Erről hiteles tanúságot téve álljanak az emberek elé. Jézus Krisztus bemutatta a feltámadásában az emberi élet célját, ami mindenki számára adott, és ő megadja a lehetőséget arra, hogy oda is jussunk.

Kiss-Rigó László hangsúlyozta, a húsvét igazi üzenete az, hogy mindenki úgy teszi tönkre az életét, ahogy akarja, de többé ez már nem kötelező. Van lehetőség arra is, hogy értelmesen, boldogan és céltudatosan, célratörően éljünk és célba is jussunk. Jézus Krisztus feltámadása ezt jelenti számunkra.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …