2024. május 18., szombat
FONTOS

Az olimpiai álom reményében úszik a májusi EB-n a gyulai Veres Laura

Nemrég elfogadta Sós Csaba szövetségi kapitány javaslatait a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, a testület jóváhagyta az Eb-csapatot is.

Az Európa-bajnoki csapatban Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, valamint Késely Ajna mellett a gyulai Veres Laura is helyet kapott. A mindössze 15 éves úszó nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy részt vehet a május 17 és 23 között megrendezendő, budapesti felnőtt megmérettetésen.

Veres Laura elmondta, a budapesti Európa-bajnokságon várhatóan egyéniben 200 méter női gyorsúszásban, valamint 4×200 méteres női gyorsváltóban fog úszni. Az egyéni számban előfutam, középdöntő és döntő lesz, így háromszor kell bizonyítania a gyulai versenyzőnek. Vágya, hogy bejusson a középdöntőbe és ott minél jobb helyezést érjen el, nagy öröm lenne számára a döntőbe jutás. Kiemelte, a 4×200 méteres női magyar váltóval döntős esélyeik lesznek.

Az Európa-bajnokságra az alapozások mellett egy április 24-én kezdődő, két hetes tenerife-i edzőtáborban vesz részt. A tokiói utazó keretbe a most védetté nyilvánítottak mellett még a június 16-19-én esedékes Budapest Open zárónapjáig lehet bekerülni. Sós Csaba szövetségi kapitány ezután fogja összeállítani a magyar olimpiai keretet. Veres Laura elmondta, már az Európa-bajnokságon szeretne olyan teljesítményt produkálni, amivel kvalifikálni tudja magát az olimpiára, elsődlegesen a 4×200 méteres női gyorsváltóban.

Gyulai úszó utoljára 1976-ban képviselte Magyarországot a montreali olimpián, Nagy Sándor 400 méteres férfi gyorsúszásban a 6. helyen végzett.

Nézze meg ezt is:

Összeöntötték a nemzeti összetartozás pálinkáját

  Péntek kora délután a nemzeti összetartozás pálinkája összeöntésével megkezdődött a 24. Gyulai Pálinkafesztivál. Három …