2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Vádemelés: elvitte az alvó sértett táskáját a gyulai pályaudvaron

A Gyulai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy 71 éves, büntetett előéletű szabadkígyósi férfival szemben, aki 2020. május 17-én a gyulai buszpályaudvaron ellopta a várakozás során elalvó sértett táskáját.

Az ügy sértettje 2020. május 17-én Gyomaendrődről tömegközlekedéssel utazott sarkadkeresztúri otthonában, amelynek során az átszállás miatt hosszabb időt várakozott Gyulán. A sértett a várakozás során a buszpályaudvar padján elaludt, amelyt az idős vádlott kihasznált, és elvette tőle a táskáját, amelyben közel 3.500 forint értékben a délelőtti munkavégzéshez használt eszközei és az utazás során az egyik békéscsabai áruházban megvásárolt élelmiszerek voltak.

Az elkövető a buszpályaudvaron a táskát átnézte, majd azzal a helyszínről távozott.

A helyszíni biztonsági kamera felvétele alapján a férfit két nap múlva az utcán a Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai felismerték és elfogták, nála a jogtalan eltulajdonítás szándékával elvett tárgyak egy részét lefoglalták, és a sértettnek kiadták.

A korábban ugyanilyen módszerrel elkövetett bűncselekmény miatt felelősségre vont, büntetett előéletű férfit a Gyulai Járási Ügyészség kifosztás bűntettével vádolja.

A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésében a férfival szemben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést és kötelezze őt a fennmaradt 2.833 forint kár sértett részére történő megtérítésére.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …